La sexualitat és un dret i una dimensió humana que ens acompanya durant tota la vida, inclosos els últims anys. Així, moltes persones grans segueixen tenint interessos sexuals i sent sexualment actives, el que és un indicador de salut i qualitat de vida. Hi ha algunes situacions, però, en què el manteniment de l’activitat sexual es veu dificultada, com en el cas de les persones grans que viuen en residències.

 

El 16 de març, DIXIT Vic presentarà la conferència “Expressió sexual en residències de gent gran: barreres i estratègies per superar-les”, en la qual s’identificaran les diferents dificultats amb què es troben les persones grans que viuen en residències en l’àmbit sexual, i es posarà un èmfasi especial en les actituds dels professionals, els familiars, la institució i els mateixos residents. També s’exposaran algunes de les mesures que es podrien posar en marxa per garantir els drets de les persones en aquest àmbit.

L’acte anirà a càrrec de Feliciano Villar, doctor en psicologia i coordinador del Grup d’Investigació en Gerontologia (GIG) de la Universitat de Barcelona, que durant la xerrada també tractarà sobre els casos de les persones del col·lectiu LGTBI i el de les persones amb dificultats cognitives.


Data
: 16 de març de 15 a 17 h.
Lloc: Sala Segimon Serrallonga de la UVic-UCC. C/ Perot Rocaguinarda, 17, 08500, Vic – Masia Torre dels Frares
Inscripció: les places són limitades i cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari
Organització: DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials
Hi col·labora: Obra Social “la Caixa”

.

Més informació: http://dixit.gencat.cat/ca/detalls/Noticies/dixit_vic_organitza_conferencia_expressio_sexual_residencies_gent_gran

DIXIT Vic organitza una conferència sobre l’expressió sexual en residències de gent gran.